Kaupan valmiista – itse tehtyä ❤️

Aina ei ole aikaa eikä jaksamista tehdä kaikkia juhlien tarjoiluja alusta alkaen itse. Leipomosta tai pitopalvelusta etukäteen herkkujen tilaaminen on tietenkin aina hyvä vaihtoehto, mutta vaatii ennakointia. Arjen pyörteissä juhlien järjestäminen jää joskus viime tippaan.
Kaupoissa on onneksi valtava valikoima valmiita tuotteita, jotka pelastavat monessa tilanteessa. Saattaa kuitenkin tuntua hengettömältä ja persoonattomalta vain purkaa paketeista tuotteet pöytään, joten tässä muutama vinkki kuinka tuunata kaupan valmistuotteista ”itse leivottua”.

Pikkupizzat

Kaupan pakastepizzavalikoimissa on myös minipizzoja, jotka ovat oiva tarjottava pieneksi suolaiseksi cocktailpalaksi tai vaikka lasten synttäreille.

Ostoslista:

 • pakaste pikkupizzat esim. Ristorante
 • rucolaa
 • paksu balsamicokastike esim. Rajamäki tai Filos
 • siemeniä esim. pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

Pizzat paistetaan pakkauksen ohjeen mukaan uunissa, ja valmiina siirretään tarjoiluastiaan. Kunkin pizzan päälle laitetaan rucolan lehtiä, muutama raita paksua balsamicokastiketta ja hyppyselliset paahdettuja siemeniä. Voíla! Heti moninkertaisesti näyttävämpi tarjoiltava kuin pelkät pizzaset.

Mutakakusta täytekakuksi

Pakasteessa niin ikään on valmiina mutakakkuja. Erityisruokavaliotkin on helppo ottaa huomioon, koska myös gluteeniton vaihtoehto löytyy. Tai jos et pidä suklaasta, voi vastaavan kakun koota myös kaupan valmiista marenkilevyistä, nekin ovat gluteenittomia!

Ostoslista:

 • 2 kpl mutakakkuja pakasteesta
 • 2–2,5 dl valitsemaasi kermaa (valitsemalla kasvikerman, saat kakusta myös maidottoman)
 • vaniljasokeria
 • marjoja esim. mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita

Vinkki heti alkuun, eli älä tee niin kuin minä tein vaan niin kuin minä sanon: poista mutakakut pahvivuoistaan jäisinä. Aseta toinen valmiiksi tarjoiluastiaan ja toinen odottamaan esim. lautaselle. Pohjat sulavat huoneenlämmössä noin tunnissa tai jos kokoat kakun heti ja siirrät jääkaappiin, kakku on syöntikelpoinen noin kolmen tunnin päästä.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se 2 teelusikalla vaniljasokeria (tämä on ainakin valmiiksi melko makeille kasvikermoille sopiva määrä, maista kermaa ja halutessasi lisää vanilja- tai tavallista sokeria). Levitä puolet kermasta ensimmäisen pohjan päälle ja ripottele marjoja. Liu’uta toinen pohja päälle ja levitä loput kermasta sen päälle. Viimeistele kakku marjoilla. Koristele vielä kakkua halutessasi esim. syötävillä kukilla, kynttilöillä tai muilla teemaan sopivilla koristeilla.
Blogipostausta varten tehty kakku meni maistelijoille viimeistä murua myöten. Makean suklaakakun ja raikkaiden marjojen liitto on taivaallinen!

Keksikakku

Tämä kakku vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa kuin aiemmat vinkit, mutta on kuitenkin todella helppotekoinen. Keksikakun voit helposti personoida juuri omiin juhliisi sopivaksi, lasten synttäreille ikävuosien mukaan numerokakku, sankarin nimen etukirjain tai miksi ei vaikka ystävänpäivänä sydämen muotoinen kakku.

Ostoslista:

 • pakasteesta valmis murotaikina
 • leivontaosastolta valmis kakkumoussepussi (käytimme itse vaaleaa vaniljaista, mutta voit valita myös suklaisen tai mansikkaisen)
 • maitoa/maitojuomaa moussen valmistukseen
 • pursotinpussi tai vahva pakastinpussi
 • haluamiasi koristeita, esim. tuoreita marjoja, söpöjä keksejä ja karkkeja, marenkeja
 • sabluunan tekemiseen leivinpaperia, kynä ja sakset

Aloita valmistamalla haluamasi sabluuna leivinpaperista.

Valmistamamme M-kirjain oli noin 20 cm leveä ja yhdestä paketista murotaikinaa sai tehtyä 3 M-kirjainta. Valmista kakkua riitti noin 10 hengelle.
Sulata murotaikina paketin ohjeiden mukaan kaulittavaksi. Kaulitse murotaikina noin puolen senttimetrin paksuuteen ja leikkaa veitsellä sabluunan mukainen kirjain/ numero.

Muovaa kanteista jälleen pallo ja kaulitse se uudelleen ja leikkaa siitä vielä 1 tai 2 muotokeksiä.
Lopputaikinasta voit tehdä pikkumuoteilla koristeeksi esimerkiksi sydämiä.
Paista isoja muotokeksejä 180 asteisessa uunissa 12–15 min ja anna jäähtyä pellillä. Keksit jähmettyvät jäähtyessään. Keksit voi hyvin leipoa jopa parikin päivää ennen juhlia valmiiksi.

Valmista mousse paketin ohjeiden mukaan, eli lisää pussin sisältö 2,5 dl kylmää maitoa tai maitojuomaa (itse käytimme kauramaitoa). Vatkaa ensin 1 min hiljaisella teholla ja sitten 4 min kovimmalla teholla, jolloin saadaan kovaa vaahtoa.
Lusikoi mousse joko valmiiseen pursotuspussiin tai esimerkiksi vahvaan pakastepussiin, ja leikkaa siitä kulma auki.
Aseta jäähtynyt keksikirjain/ -numero tarjoiluvadille ja pursota sen päälle pieniä nokareita moussesta, laita päälle toinen numero/ kirjain ja pursota samanlailla moussea. Mikäli teit vielä kolmannen keksin, toista samat vaiheet vielä kertaalleen.

Viimeistele keksikakku suloisilla ja herkullisilla koristeilla.
Rapeat keksit on helpointa leikata kakkulapion sijaan terävällä veitsellä.

Ei muuta kun nauttimaan juhlista ja herkuista, ilman suurempaa stressiä!

Kaupan valmiista – itse tehtyä ❤️
Siirry sivun alkuun